Siirry pääsisältöön

Tiistai 11. joulukuuta 2018

German Christmas!
Toinen kansainvälinen ruokapäivä tälle kurssille. Valmistimme saksalaisia jouluruokia. Oli sillisalaatista kalkkunaan. Valitettavasti kalkkuna ei ollut ehtinyt sulamaan tarpeeksi, joten kalkkunaa täytettynä ei saatu. 
Olin salitiimissä, joten sain viimeisen kerran olla vastuussa salin kattamisesta. Viimeisen keittiöpäivän kunniaksi päätimme yhdistää kaikki pöydät ja tehdä yhden pitkän yhteisen pöydän. Joulutunnelmaa haimme kattamalla pöydän vihreän, punaisen ja kullan väreihin. Haimme Even ja Nellan kanssa ulkoa havunoksia ja laitoimme ne pöytiin joulupallojen kera. Löysin netistä yksinkertaisen, mutta erilaisen tavan taitella liinat, jota päätimme kokeilla. Siinä tehtiin ns. tasku ottimille. Tarjolla oli myös punaviiniä, joten katoimme kattaukseen myös viinilasit. Ruokailun alkaessa tarjoiltiin vedet pöytiin, punaviiniä halukkaille sekä Glühwein (hehkuviini). Itse avasin viinipullun ja tarjoilin laseihin ensimmäistä kertaa, mutta en läikyttänyt yli.



 Seuraamme liittyi vieraat Satu ja Riitta, joille askartelin nimikyltit Pilvin ja Samin lisäksi. Vieraat paikoitettiin keskelle pöytää. 









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tiistai 30. lokakuuta 2018

Pidimme koulussa tänään kastikkeelliset liharuoat päivän. Kasvissyöjänä päivä ei ollut minulle helppo, sillä pelkästään lihan leikkaamisen katsominen teki jo pahaa. Tiimini tehtävänä oli valmistaa possun niskaa eli kassleria. Silloin kun vielä lihaa söin oli kassler pihvi yksi lempiruoistani. Valmistus alkoi siten, että lihasta poistettiin ylimääräinen rasva veitsellä leikaten. Sitten uuniin paistumaan 150° kunnes kasslerin sisälämpötila on 85°. Kasslerin lisäksi keitimme perunat ja teimme ruskean kastikkeen. Tulevaisuudessa haluan oppia tekemään ruskean kastikkeen "mummon tyylillä" ilman ohjeita, oppien arvioimaan ainesosien määrät silmävaraisesti niin, että lopputulos on onnistunut. Tiistaina toimimme taso- ja uunitiiminä. Opin laittamaan uunin pesuohjelman käyntiin, mikä on oleellinen taito taso- ja uunitiimille. Huolehdimme myös nimemme mukaisesti kaikkien työtasojen, seinäpintojen, laatikostojen, kaappien, ovien, hyllyjen, kylmiöiden, pakastimien ja jäähdytyska...

Maanantai 26. marraskuuta 2018

Kasvisruokapäivä! Tätä päivää olin odottanut ja sen kunniaksi sainkin tehdä Beef Wellingtonin.. Olin yllättynyt, että emme voineet olla edes yhtä päivää tekemättä liharuokaa, mutta sen enempää valittamatta aloitimme Nooran kanssa työskentelyn. Lyhyesti Wellingtonin pihvi valmistetaan naudan sisäfileestä, joka kääritään voitaikinaan. Voitaikina ja liha otettiin huoneenlämpöön. Aloitimme sitomalla lihan, jotta se saisi kauniimman muodon. Ensin Sami ohjeisti, ja sitten itse perässä. Lopputuloksesta tuli mielestäni oikein hieno, vaikka se olikin ensimmäinen kertani.  Me laitoimme lihan uuniin "esipaistumaan", jotta se ehtisi valmiiksi ruoalle eikä olisi sisältä raaka.  Liha ruskistettiin pannulla rasvassa joka puolelta, jotta se saisi kauniin pinnan. Huom. myös lihan päädyt! Maustoimme lihan suolalla ja pippurilla. Täyte valmistettiin hienonnetuista herkkusienistä ja sipulista. Paistoimme seosta niin kauan, että neste oli haihtunut. Maustoimme timjamilla, suolalla ja must...

Tiistai 4. joulukuuta 2018

Fine Dining - päivä! Menu oltiin luokkalaisten kanssa itse suunniteltu. Olin lupautunut diettitiimiin varmistamaan, että kaikki erityisruokavalioiset saavat  ruokaa. Menun suunnittelussa olin mukana, mutta itse Fine Dining päivänä olin sairaana, joten en osaa tarkemmin kertoa miten päivä meni. Tiimi neljä valmisti pääruoan eli ankanrintaa, kukkakaalipyrettä, porkkanaa, sientä, punajuurisipsejä ja appelsiinikastiketta.  Alkuruokia oli kaksi: kampasimpukoita mansikkasalsalla sekä punajuuricarpacciota ja vuohenjuustomoussea. Kasvisruokavalioisille oli lisäksi tofua.    Pääruokana ankanrintaa appelsiinikastikkeessa ja kukkakaalipyrettä. Kasvisvaihtoehtona oli seitania. Jälkiruokana oli vadelmasorbettia, brownieta ja mascarponevaahtoa.